Riktiga hjältar i arbetet

Några som jag tycker är riktiga hjältar dag ut och dag in är den så kallade blåljuspersonalen. Brandmän, poliser och sjukvårdare av alla slag. Varje dag tar de hand om människor som är i utsatta situationer och hjälper till. När jag själv varit på sjukhuset har jag alltid mötts av leende människor, ofta stressade, men trevliga mot mig. Här skulle jag önska att de skulle få en betydligt högre lön med tanke på hur de sliter. Ibland uppmärksammas dessa personer och får något typ av pris för sina superhjälte insatser. Jag läste för ett tag sedan hur en undersköterska hade tagit ett lån för att få ihop vardagen. Nu finns det ju olika lånegivare och deras priser varierar, men det sved ändå i hjärtat. Just den här personen tog hand om våra äldre och kämpade för att spara ihop till en bil. Kanske jag ska satsa på en politisk karriär med fokus på hjältar och högre löner!

Ett blåljus på en bil
En tjuv och polis

Category(s): Superhjälten

Comments are closed.