Presidentvalet i USA

Den senaste veckan har jag legat hemma och känt mig sjuk och svag. Efter att ha knaprat magnesium och C-vitamin i ett par dagar kom livskrafterna tillbaka och jag orkade läsa nyheterna. På sociala medier hittade jag ett klipp där man intervjuade Donald Trump och Bernie Sanders. De fick båda frågan vad de skulle vilja bli ihågkomna för när de eventuellt slutar verka som president i USA, och Sanders svarade: medkänsla. Det fick mig att tänka på om medkänsla inte är något vi alla måste bli bättre på, och att vi även måste kräva det av våra egna politiker. Här behöver jag nog poängtera att medkänsla och empati inte är samma sak, och att politiker generellt sett ofta tränas till att känna medkänsla. Däremot menar neurovetaren Emiliana Simon-Thomas att medkänsla är något man lär sig ur empati. Min hjälte den här veckan är i alla fall Bernie Sanders. Att inte vara maktlysten utan att vilja bli ihågkommen för att man såg till andras bästa är något jag vill ta med mig och applicera på mitt eget liv.

Hand håller i ljusslinga

Category(s): Uncategorized

Comments are closed.