En stukad hjälte

Superhjältar klättrar gärna i träd, i alla fall min yngsta superhjälte här hemma. Inte ens hans superman-mantel kunde hjälpa honom att flyga, då han plötsligt trampade snett. Jag hörde ett skrik från trädgården och var ute på fem röda. Där låg han och gnydde; “Aj min fot! Min fot mamma!” Efter ett samtal till sjukvårdsupplysningen bestämde jag mig för att köra honom till vårdcentralen. Den ligger nära oss och jag föredrar att åka dit framför att sätta mig i väntrummet på akuten. På vårdcentralen känns vården mer personlig. De har ett system där de kan hyra ssk och allmänläkare, vilket resulterar i nya ansikten men alltid mycket kompetent personal. Han blev väl omhändertagen av en sjuksköterska som verkligen hade ett öga för barn och mötte honom på hans nivå. Hon samtalade lugnt om Batman medan doktorn gjorde sin undersökning. En stukad fot blev konstaterad och han åkte hem med ett bandage samt ett gäng superman-klistermärken från den underbara sjuksköterskan.

Stetoskop och rött hjärta

Category(s): Uncategorized

Comments are closed.